Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah....

Entry kali ni aku just nak ucapkan Salam Maal Hijrah 1433H kepada semua blogger...harap2 dapat menjadi yang lebih baik dari sebelumnya....semoga hidup lebih diberkati....Amin...


Saturday, November 12, 2011

yes, aku mengaku....

Assalamualaikum.. =)

aku secara jujur sejujur jujurnya mengaku yang aku takut dengan badut...hik2..
tak tau kenapa, =.=

"hellooo...badut tu bukan nak makan kau..!"

memang tak makan aku tapi, warghhhhh, seram siot tengok muka, memang aku admit, ada certain2 orang suka tapi aku tak..!
kalau aku jumpe kat mana2, aku akan lari tak nampak tanah...

"wei, kau dah besar la nak takut ape...?????"

dah nak takut nak wat cmne wehhh!! huhuhu, bukan salah aku.....kakak aku pun takot lah...haha aku sure lah anak saudara aku yang mempunyai "vokal yang mantap" tu kalau jumpe mesti menangis teresak-esak..! terserlah vokal dia...

hampa tak takot ka weh..??????? grrrrrr


p/s : patung McD pon aku takot gak...tapi aku suke makan burger McD.... Burger McD AWESOME!!!!! ahhaha

Friday, November 11, 2011

my spaghetti....

Assalamualaikum...... =)

nyum2....

hari ini terlebih rajin nak masak spaghetti even my mom dah masak lauk2 yg sodap2....
rancangan asal nk buat kek sebenarnye, tapiii, tetiba, tadaaaa aku malas..sebab lupa nak beli bahan2...=,=

and spaghetti nie, aku tak guna sos prego, sebab aku lebih suka buat sendiri...heee...

bahan2 yang aku guna...simple sahaja......
bawang2
tomato
cili kering yg dah dikisar
sos tomato
sos cili
daging burgerrrrr
garam, gula
itu je...=)

ok, even tak la sesedap pizza hut punye spaghetti, tak kisah lah..janji mak aku kata sedap...hahahha!

**jemput makan.... =)

Tuesday, November 8, 2011

nak duit tak...?

hee....ok..dah tau nuffnang..? susah kan nak dapat duit melalui nuffnang...ape kata guna churpchurp, saya dah ada...simple, kita share link, when orang click kita akan dapat duit. lagi banyak orang click lagi banyaklah duit yang kita dapat...jangan risau, ini bukan tipu2...sebab dah ramai orang guna..serius, ini betol2..bukan cobaannnnn.... haha

churpchurp nie boleh sign dgn facebook or twitter...
senang weyhhhh...cubalah...... hahah...

mula2 sign in kat sini... HERE

lepas tu ikut je la step dia...tapi kita kena rajin lah mempromote link, suruh orang click...hee...

cubelah cubelah cubelahhhh...... =)

Tuesday, November 1, 2011

heee, jawapannye ialah...

soalan dari Cinta Solero

[1]
Benda milik korang yang paling korang sayang
laptop kot..heeee

[2] Blogger yang paling korang minat??bile blogging je..mesti korang bukak blog dia..Sila tinggal Link Blog skali.Hehehe :)
banyak...antaranya blog ni

[3] Subjek kegemaran korang mase kat skola?
mathematics!!!

[4] Kartun yang paling korang layan sampai sekarang?
shinchan =)

[5] Korang rase annoying kalau org tu.... (sila sambung )
perasan, huhuhu

[6] Siapa sumber inspirasi korang?
my family... =)

[7] Game kegilaan korang di FB? Kosongkan jika tiada :)
farmville -dulu la..skrg tak dh..huhuh

[8] Bila korang nak keluar hangout ke...dating ke...Brape jam korang bersiap?
15 minit jer...haha

[9] Port korang hangout dengan kengkawan (sila cerita sikit ape yang best tempat tu)
Jusco Bandar Perda....sbb semua ada kat situ...

[10] Kat skola, adakah korang seorang yang sangat nakal?
sekolah rendah tak, sekolah menengah time form 4 5 saya suka letak minyak cap kapak kat tangan and pastu salam orang..heee

[11] Seseorang itu patut bercinta pada usia??? (komen sikit jawapan korang tu)
19 ke atas.. =)




Friday, October 14, 2011

kekaguman melanda....!

petang2 hari....online facebook...tidak ada benda yang aku nak buat... kawan2 di facebook bagaikan....fuhhhh....hilanggg... so aku membawa hati yang duka lara nie...beralih ke youtube.... cari la video2 yang best2....mula2 aku bukak video nie..




ok...mata aku terus clear....haha...lepas tu aku bukak pulak video nie...




giler siot...kagum2...hebat anugerah yang diberikan Tuhan kepada dia...sangat cantik dan nampak lukisan tu macam hidup...!

kemudian aku tengok video nie...sebab ada sesuatu yang menarik perhatian.... hahaha




benda yang menarik perhatian aku adalah soft pastel....sebenarnye aku ada benda nie...akan tetapi... agak susah untuk menggunakannya...jadi benda ini ku simpan rapi sampailah kehari ini..

**tadaaaa......aku baru gune 2 kali je kottt...haha


Tuesday, October 11, 2011

o,O

masa jalan2 haritu kat Jusco, selepas kekenyangan makan pizza, aku singgah masuk Popular....then aku terjumpa satu buku yang tajuknya gilers hebat..ape lagi..sudah menjadi tabiat aku ambik gambar, nie gambar muka depan buku tuh..hahaa

kalau aku cakap macam nie kat kawan aku, agak2 sentap tak....?? tettttt..... aku bukan orang yang suke mengsentapkan orang lain.....hahaahha

Tuesday, October 4, 2011

haunted doll....??

hari tu aku ade terbaca la pasal boneka berhantu...ok...seriously agak seram jugak bile aku bace...tapi...100% aku nak percaya..tidakk...aku just nak share je...betul atau tidak...? oleh itu,
Wallahualam...

Oleh sebab aku tak puas baca dalam buku tuh..aku search kat internet......

first... PUPA The Haunted Doll...

dia disimpan di dalam kotak dan dikatakan bergerak.....selepas pemiliknya mati....

seterusnya OKIKU

boneka nie...milik seorang budak..tapi selepas budak tuh mati akibat demam panas... patung nie...rambut dia...makin lama makin panjang..macam hidup....lepas tuh ahli keluarga pemilik serahkan kat sebuah kuil....dan rambut patung ini terus2an panjang...........

ada banyak lagi.patung2 yang berhantu.... Katja, Robert...Robert nie dah disimpan di sebuah muzium...dan bila pengunjung letak gula2 kat dia..esokkan harinya...plastik gula2 tu akan bersepah......

ALICE

dikatakan....mata patung ni, akan bergerak dan ikut je kemana kita pergi...tenung2 gitu.....
jeng jeng jengggggg....

**nota kaki : aku tak pernah ade patung sampailah TV3 kasi kat aku satu, masa aku bawah umur..hahaha..sebab menang peraduan Barbie The Princess and The Pauper...aku dapat Erika..hahah..tersimpan rapi sampailah sekarang..... =)

Monday, October 3, 2011

yeay! dh boleh on9...

agak meroyan aku bila tak dapat online pada hari Khamis Jumaat Sabtu Ahad! 4 hari kot!!..line internet buat hal...warghhh...semak otak aku bila fikir pasal nie, tapi tak pe...sekarang line dah ok....3 KALI aku telefon TM...hahah... best owh...suke aku bila mereka2 panggil "yea cik fatin, maaf cik fatin"


**dulu pun penah jadi jugak macam nie....2 kali jugak aku telefon diorang..hahahha

Tuesday, September 27, 2011

Malasnye nak padam msg....=.=

mungkin dah jadi tabiat aku....susah nak padam mesej....sekarang mesej kat hp sudah mencapai angka ribu2 (mesej sejak dari mula aku beli hp smpai sekarang, dari thun 2008, tu pon dh banyakkkkkk aku padammm!)....tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....mula la hang and jem bagai...dan mula la aku nak panik...baru la hegeh nk padam...urghhhh... nak padam semua, jem jugak...tp aku syg nk padam mesej nie...warghhh....sebab kan..aku suka baca balik...bayangkan mesej time aku masuk PLKN dulu pon ada...hak3...gilers....dari aku start aku belajar sampai la aku habis belajar...semua mesej tersimpan rapi...


**mood nk padam mesej... =)

Saturday, September 24, 2011

Night Winter (Cute Girl)





kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

Friday, September 23, 2011

Winter (Cute Girl)





kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

Warghh...tangan terkena kaca..

hari nie boleh buat kerja lambat2 sikit sebab anak saudara aku yg super active tak datang.....

aidil - anak saudara saya =)

bile buat keja...time basuh pinggan nie....sambil melayan angin yang sepoi2 bahasa masuk dari tingkap...aku terlepas bekas kaca yang aku tengah sabun tu...then aku ambik balik tanpa tengok...aku basuh....dannnnn..tadaaaa....sakit2....hadoiii...nasib baik kena sikit je...huhuhu =_=''

so moral of the story...buat keja apa2 jangan nak berangan yer...hahhaha

Thursday, September 22, 2011

Polkadots 01 (Cute Angel)






kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

Wednesday, September 21, 2011

Lovely Couple








kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

Twilight





kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

Teringat Zaman Dulu2.....

tadi aku melayan anak saudara aku sambil tengok cerita upin & ipin, episod nie aku dah tengok..cerita tentang cita2....tibe2 aku teringat aku masa sekolah tadika dulu..cikgu ade tanye, nak jadi ape bile besar nanti...aku nie punye la pikir dan pikir.....aku dah boleh bayang nie cita2 aku, tapi nak terluahkan oleh kata2, tak terluah pulak...maklumlah kecik2...tak pandai berkata2 lagi....then bile turn aku, aku bangun.....

aku : saya....sayaaa...er.....nak keja kilang cikgu! (sebenarnye aku tak tau keje yang aku suke tuh nama ape....kecik2 biase lah hahah)
cikgu : hah, keje kilang....?
aku : yea cikgu! (penuh yakin)

lepas tu aku duduk, buat muka slumber jer.....

bila dah besar sikit baru aku tau...rupe2nye cita2 aku, aku nak keja kat pejabat aka opis...hahahahhaha

Tuesday, September 20, 2011

green background

Link




kalau nak guna... macam biasa click Design --> Add A Gadget ---> HTML/JavaScript --> paste code nie..... =)

tak sanggup nak tengok...huhu

sebenarnye aku nie, tonton la jugak cerita indon nie...macam cinta melody, kawin masal, dan macam2 lagi la...tapi hingga akhir waktu aku tak tengok pulak...sebab aku tengok kasih alia (hari nie episod last!) hehe... tapi selalunye, sebelum aku tengok sesuatu cerita la kan, aku akan cari dulu kat internet, berape episod cerita tu...so, hingga akhir waktu kan dah nak habis, nak digantikan dengan Nada Cinta (wah2...randy berlakon!!!) ok, ter excited la jugak nak tengok...sebab randy ada nyanyi dalam cerita nie, maklumlah...musikal kan....so aku search la kat internet, berapa episod ceritu tu...... pergh...tersedak aku....244 episod seyhhhh....glurp glurp....o.O''tak caye..?? ce tengok nie...

baru angan2 nak tengok la...tapi bile dah terbanyak pulak episod dia.....tetttttttt...aku tak nak tengok...hahah...seriously...aku kira2 almost setahun jugak baru cerita tu nak habis...sampai raya tahun depan seyh....warghhhh....

so, tengok je la cerita melayu (yang episod sikit2 jer) dan cerita korea (confirm sikit episodnye..hee) dan kepada yang nak menonton jugak...sile2.... nie poster nye..
ala2 high school musical gituuuu....kelassssss...hahah

Sunday, September 18, 2011

betul ke nie..??

dah tengok ke belum iphone5..?? ada la satu video nie, tak tau nak caya ke tak..tapi kalau betol...aku akan semakin kagum dengan teknologi zaman kini..! perghhh....lawa siottt..ce tngk ce tngk




ok dah tengok....kagum takk..?? laser keyboard, holograpic display, walawehhhh..boleh juling mata melihatnya.....! tiba-tiba teringin nak pakai iphone....kan..kan...kan... tapi persoalannye sekarang ialah :

persoalan pertama

adakah bateri akan tahan lama..? atau hanya 20 minit?

persoalan kedua

adakah aku mampu menjaga iphone nie..?? maklumlah, probability careless aku agak meningkat sejak akhir2 nie, mana nak tau kalau2 terpatah dua sebab terduduk ke, terjatuh ke..dah la nipissssss......huhu

persoalan terakhir!
(persoalan yang paling terhebat diantara segala persoalan)

mampu ke aku nak beli..??? hak3... ok, kalau aku berjaya menjawab persoalan terakhir nie, barulah aku layak menjawab persoalan yg pertama dan yang kedua tadi...hak2...

renung2kan...! =)

Wednesday, September 14, 2011

sudah lama tak update blog....!

waaa...blog dah bersarang...dah lama tak update...mula2..aku nak ucapkan selamat hari raya...even dah lambat dah..tapi still dalam bulan syawal, yea dak..?


aku asyik merepek di facebook jer...ahhaha...nak update blog macam taktau nak tulis ape...bende ni la yang aku buat kat facebook...hee~~


**klik untuk tumbesaran, lepas klik sile zoom ye kalau tak nampak...
yg biru tu kawan aku, yg purple tu aku. :)




selamat hari raya aidilfitri....
=,= even dh hari raya ke 16

Friday, August 12, 2011

opppssss...lupa nak renew lesen...!

Perkara nie dah lama jadi. tapi hari nie baru nak share..... =)
Kamilah adik beradik yang lupa nak renew lesen... hahaha

Mula2 abang aku, 1 bulan lupa nak renew lesen...1 bulan..? ek eleh sikit jer tuh...aku lagi hebatttt....3 BULAN! Bhaha... benda nie jadi time aku praktikal, aku tak tengok lesen aku langsung, even aku bawak kereta ulang alik pergi tempat praktikal, nasib memang menyebelahi aku.. nampak abang polis pon buat tak tau jer, sebab diri ini sangat yakin bahawa lesen aku tak dak masalah, syukur2 sebab tak jadi ape2....

Tapiiii..... 3 bulan adalah sangat sikit bila dibandingkan dengan angah (my sister) aku yang lupa nak renew lesen yang 8 BULAN telah tamat tempoh....sekali gus telah mengalahkan aku dan abang aku serta secara tidak langsung telah memecah rekod keluargaaaaa.....hak3

Hebat bukan? Selama 8 bulan bawak keta ke tempat kerja, jusco, tesco, carrefour, pacific.....wohoooo...tanpa ada lesen, sangatlah bernasib baik kerana tidak ditahan oleh abang2 polis...Kalau tak, kantoi lah....

Kesimpulannye, jangan lah lupa buat remainder yerr...huhuhu

P/S : Pejam celik pejam celik dh hampir dua minggu berpuasa, cepatnye masa.. =)

Tuesday, August 9, 2011

huhu..jeles2....hmmmm

tadi bukak facebook...saja la on9...lepas tu ada kawan komen ape tah kat group sek rendah aku...oleh sebab facebook aku sangat sunyi pada hari nie...so, aku pon pergi la tengok ape yang dibincangkan diorang.....oooo...ok..reunion...14.8 - kat Nan's Cafe pukul 7...nak berbuka puasa sekali kat situ...berfikir sejenak, nak pergi ke tak.....? heee~~

punya usya dan usya, wah kawan lama aku.....!! aku pon pandang2, tenung2, stalk facebook dia....perghhhhh.....belajar kat UK....glurppp glurppp...pengsan japp....huhuh...dulu2 masa kat sekolah agama (aku panggil sekolah arab) aku selalu main batu sembut (batu seremban) dengan dia, hahaha, tak sangka...wah...memamg rezeki dia kan, kagum3.... =)

tibe2 aku berangan nak belajar kat luar negara jugak....muahaahhaha....perasan kan....heee~~

p/s : jauh di sudut hati yang paling dalammmmm, aku jeles jugak...hak3....teehee

Monday, August 1, 2011

selamat menyambut bulan ramadhan...

salam...

heee....lama tak hupdate belog nie...haha.. aku tau ape yang aku nak tulis nie hampir sama ja dengan orang lain... tapi tak pe....aku pon tak nak ketinggalan untuk mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK! tak boleh tido...excited...hak2... sekarang sedang menonton singgah sahur di TV3 bersama2 mak aku...Yassin tengah nyanyi lagu nur kasih.....

Layannnnn......

esok jgn lupa mangkit sahur yer...... =)

Wednesday, July 13, 2011

ohhh...city hunter.....!

mula2 agak malas nak tonton drama nie...tp oleh sebab lee min ho yang berlakon...aku tngk la jugak...hahah...aku minat dia berlakon sejak dia dalam boys over flower lagi...lepas tuh dia muncul plak dalam personal taste...wah2...lagi suke dengan watak dia...lain benar dgn watak gu jun pyo dalam boys over flower..heee....tapiiii... bile aku tngk jer crte city hunter nie.....walawehhhhh.... lain gile gile gile lah watak dia..hak3.....kalau nak tngk lee min ho menembak, menumbuk dush dush, menendang, haha....tngk la drama nie...bestt... nak tngok...?? click here..




*baru tngk smpai ep 10...hahahhaha...lagi 10 lagi..hadoiiiiiii total ada 20 epsd

kawan2...nak mintak tolong....click nie boleh...?? hee~~
sini sini

Sunday, July 10, 2011

nak wajah sihat berseri2 tak...??

heee..~ hye... haa...nk share pulak mcm mne nak bagi wajah sihat berseri....semuanya guna benda2 yang kita semua penah dgr....ahah

Kulit muka segar kemerahan
Ambil sebiji tomato masak, lenyek hingga halus. Kemudian sapukan ke seluruh muka. Biarkan kering selama 20 minit dan bilas. Amalkan seminggu dua atau tigak kali seminggu..

Menghaluskan kulit wajah
Didihkan susu segar atau susu tepung bercampur air. Biarkan ia sejuk sebelum disapukan kepada muka. Biarkan kering and basuh....

Menegangkan kulit muka
Gunakan tepung ubi kayu dan timun yang sudah dihancurkan lalu campurkan kedua-duanya dengan sedikit air. Kacau rata dan jangan terlalu cair. Selepas itu, sapukan ke muka hingga kering sebelum cuci...

atau...

Rebus segenggam biji kani ( manjakani ) di dalam periuk tanah sehingga menggelegak dan pekat. Apabila suam, sapukan pada wajah atau bahagian kulit bermasalah. tunggu sehingga kering sebelum cuci.

Kulit cerah dan licin
Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua. Semasa mandi, gosokkan pada muka dan seluruh badan. kulit akan lebih cerah, licin dan harum....

Menghilangkan jerawat
Campur bedak sejuk dan asam jawa. Sapukan pada jerawat. Ia akan hilang beransur-ansur.

Hilangkan panau
Tumbuk sepotong halia atau belerang hingga lumat dan sapukan ke muka. Lakukan setiap hari sebelum tidur....

nota kaki: selamat mencuba....heee~~

Saturday, July 9, 2011

buat kuak lentang smbil tengok movie...haha

hahaa....gile punye tajuk... malam nie....9/7/2011..... banyak movie best....

9:00p.m di TV9 movie upin ipin : geng pengembaraan bermula
10:00p.m, die hard 4 kat TV2
*hahah...nie aku suka..nak tengok....
12.30 a.m plak spiderman kat TV3


hahaha....wahh....sukanya.... ape lagi.... jom jom...kite tengok movieeeee~~~

amalan penjagaan rambut...

hye! hari ni aku nak share mcm mne nak jaga rambut supaya lebih lembut,lurus dan sebagainye lah mengikut amalan orang dulu2....heee~~ aku ambik nie pon dari keratan akhbar, dah lama aku simpan...nie bru jumpa...dia main sembunyi2 dengan aku....hadoyai...


Melembutkan rambut
Ambil segenggam kangkung. Masukkan ke dalam bekas bersama enam camca air suam dan ramas kangkung hingga mengeluarkan lendir and then sapukan kat rambut. Biarkan seketika lepastu bilas. Buat selama dua minggu...

Melebatkan rambut
Ambik daun bunga raya dan bersihkannya lalu diramas sehingga keluar lendir. Ambik lendirnya dan campurkan dengan sebiji telur ayam kampung bersama satu sudu madu lebah. Gaul dan sapukan pada rambut. Perap guna taula selama 10 minit dan cuti...Amalkan dua kali seminggu.

Mengelak rambut gugur
Ambik daun bunga raya dan lidah buaya. Basuh dan kisar hingga hancur. Perap ramuan di atas kepala selama sejam. Lakukan dua kali seminggu.

Rambut beruban
Ambik secawan air kelapa tua dan gosokkan kepada kulit kepala secara perlahan-lahan. Lakukan setiap hari atau tiga kali seminggu. Uban yang jelas kelihatan bakal berkurangan.

Menghilangkan kelemumur
Perahkan air limau purut atau nipis di atas kulit kepala dan lumurkan hingga rata. Bagi mendapatkan hasil yang berkesan, rambut yang dilumur dengan perahan tadi dibalut dengan tuala hingga beberapa jam dan dibasuh dengan air suam.

Meluruskan rambut
Ambik santan perahan pertama daripada sebiji kelapa tua. Kemudian masukkan air perahan limau nipis ke dalamnya . Sapukan sekali sehari. Selepas satu jam, cuci rambut dengan air sejuk. Amalkan selama seminggu.

Rambut berbuah
Ramas daun pinang dan campurkan sedikit garam kasar serta air. sapukan pada rambut. Biarkan selama 30 minit, kemudian bilas. Lakukan dua minggu sekali.

nota kaki : rajin2lah buat yer...hee~~ and nanti aku akn postkan pulak mcm mne nak bagi wajah sihat berseri2 gitu.....lalala.... gune cara nie..selamat..takde bahan kimia... :)

Friday, July 8, 2011

Bruno Mars Malaysiaaa!!!

hari2 yang mendung....terasa lapar pula...cewah...ayat tak boleh blah nie...hahah....macam nie...tadi aku pergi pasar malam...berdekatan rumah ja...pasar malam yang kecik tp cukup untuk menghabiskan duit aku.....eh tak, pembetulan2 bukan duit aku...oleh sebab hari nie mak aku pon pergi jugak, so duit aku tak habis,duit mak aku yang habis...hak2...

banyak jugak la makanan yang aku beli...heee....punye pusing and pusing satu pasar malam....tiba2!!! aku dahaga, nak minum...aku pergi la kat gerai yg berdekatan...mula2 aku tak perasan lagi..lepas aku tengok muka budak yang jual air tu.... perghhh... mcm BRUNO
MARS.....!!!!! sumpah tak tipu....tergamam jugak aku tengok....mmg sebijik giler muka...cuma aku rasa dia nie sedikit pendek...hee~ patut la orang ramai beli air kat dia...mungkin sebab muka dia...hahaha.. hensem siot...!!! hee~~ minggu depan nak pergi lagi..hak3...klu boleh nak tangkap gmbr curik.... tadi tak sempat....hak2....


Thursday, July 7, 2011

O.o

mmg superb lah ELECOLDXHOT.....! persembahan nie la yang buat aku ternganga semalam...giler...cepat gila diorg menari....kalau aku nak menari mcm tuh, errr alamatnye setahun praktis pon belum tentu aku boleh buat..huk2... wah2... ayat itu jelas menunjukkan bahawa aku tak pandai menari..hak3... they deserve to win last night.....!! what a showmanship! wah2.... jom kite tengok lagi....and anda judge sendiri...diorg patut menang or tak......heeee..



Wednesday, July 6, 2011

yeah!!!!

ELECOLDXHOT WIN!!! Billy...hensem lah kau....hak3

hari nie final showdown 2011!

wah wah.....hari nie last showdown...!! hope elecoldxhot menang...! weee..ta sabar...hmc phlow pon hebat gak...ouhhhh..... lantak la sape menang hahah....bkn bagi duit kat aku pon..kan3...? haha... currently watching personal taste...kat 8tv...even dah tengok berbulan bulan yang lalu..tp nak tengok jugak..haha...







mcD!

kemarin.... time2 macam nie...aku tengah berselera menikmati MCD.... sanggup aku pergi jauh2.... and aku saja g beli kat MCD sebelah Poli..hahah.. rindu... aku suke ber foya2 bersama teman2 disitu dlu....hak3..

tengah mengumpul duit....nak kumpul banyak2...mata aku dh jadi mcm mata Kirimaru*katun ninja boy..... haha... sekarang nie aku jumpe syiling je...dh seronok...hak3... kritikal2...haihhh.... boleh tolong click tak.....plzzzz heee
click nie jugak yer

petang2 nie klu makan buah rambutan..sedap... hah...sebut pasal rambutan, sape2 yang tinggal kat belah utara, anda perasan tak.... kite akn panggil moktan....not rambutan...hahahah kan2?


semua yang dia cakap betul!!

haha... bila tengok video ni.. semua yg dia cakap betol.....haha...
ape salah nya cakap omputih...aku suke je merapu cakap omputih...
even tak advance sangat...hahah
shadap not shadap....! haha
and sekarang secara tak langsung aku dah makin terer la..cikittttt jeee..hee~
orang gemuk tak semestinya sebab dia makan banyak...
and orang yg kurus tapi makan banyak tak semestinye dia bela cacing dan ada saka dalam badan dia....dia posa sunat lah...! bak kata matluthfi...hahaha
*eunna...hahah....akk tak bela hantu la..tak sempat nak balas kat TT sebab dh off.....heeeee~~~

macam2 lah pandangan orang pada zaman sekarang....
and jangan lah nak judge orang tanpa mengenali mereka.... kan?

sebagai bukti...tengok video nie...haaaaa~~

sukaaaaaa......!!!!!




nota kaki : lawak lah..gelak guling2...XD....yg makcik tu mmg x boleh blah...hadoi.....


sepanjang malam asyik baca blog org....haha..sekarang baru update blog sendiri....btw..selamat malam semua...eh...selamat pagi semuaaaa!!
thanks sbb baca blog saya...hee~

Monday, July 4, 2011

santau...??

tadi on9....then on facebook.... kawan2 aku on9....ok....so jom mengacau..! bila dah mula pening ber comment kat facebook..... kawan aku suruh bukak skype...nk gosip2.... aku pon on laaa.... lepas tuhhh....!!!

kawan aku bgtau dia kena santau.... glurp....glurp.... okok... dengar lagi...hadoyai... sape lah yg jahat sangat sampai sanggup buat macam tu... hmm...macam2 sekarang nie...hati hitam betol lah...sian kawan aku...huhuhuh...


hope kawan aku cepat baik lah...amin2....

Friday, July 1, 2011

vlogging!!

ouhh...lepas nie rasa mcm nak jadi vlogger pulak lah...ahhah...ehh...aku ade bakat ker...? takpe2... cube dlu...mne tau nnti famous mcm matluthfi ke maria elena ke...wah2...berangan je lebih kan...hak2.... berangan x salah woo....kan2..




ape2 pon..pasal matluthfi masuk kat TV9 hari nie...aku bergegas pulang dari pasar malam sbb nk tngk dia...hahah...kawan2....jom vlogging!!! yeahhh!!!

bosan lah...!

malam nie xde movie best2 ker..?? dah malas nak tengok movie kat tv3....asyik potong jerr.....hmm nak tengok movie kat lappy malas la plak...kecik bebenor....tak puas tengok... hayakk... ok..tak de pilihan... tido lagi bagus.. boleh dapat mimpi2 indah.. mana tau ble jumpe pelakon2 hollywood ke bollywood ke....malaywood ke.....haaaaa..... indahnye...lalala...hak3...

bikin panas hati jer

eiiii....macam nak lempang ja budak kecik sorg ni!
tak sedar diri...aku tak kacau kau..jgn kacau aku r....
mmg xgune lah...tak padan dengan kecik...perangaiiii....
mcm toyol..!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tadi aku pegi pasar malam dengan kawan aku...
time nak balik...budak hingusan yg takde sivik nie
letak basikal tengah2 jalan..pastu org nk jalan pon
tak boleh....
tak reti nak alihkan pulak tuh..
boleh pulak maki2 aku dgn kawan aku...
aku nie tak penah marah tau....sekali aku marah
kau terkejut kot budak...
hish...kecik2 tak nak mampus...besar2 nyusahkn orang..!





fuh2...sabar2......!! btw tngk matluthfi kat TV9 tadi...sukeee
hak3....

Friday, June 24, 2011

elecoldxhot!!

suker gile dgn kru nie....hebat siot
kagum2.....hope korunk menanglah kat showdown 2011...
support elocoldxhot! yeahh!!
mmg ternganga jugak la aku tngk diorg nari...
xkelip mata..hak3..
mmg magic lah..! wooooo




Monday, June 20, 2011

dah bertukarrrr!

ouh ouh.... my blog template dh tukar....not bad....hahah...sukesuki lah.... =)

Thursday, June 16, 2011

eiiii...geram

aku mule la nak menyumpah seranah FB nie....hish2! menguji keimanan n kesabaran aku betol lah....dari tadi asyik tak boleh nak bukak...ape halnye plak...hadoi...

Account Unavailable

Your account is temporarily unavailable due to site maintenance. It should be available again within a few hours. We apologize for the inconvenience.


ape halnye pon aku tak tau..hish2...klu besok xboleh bukak jugak...memang memang memang, aku bako kau....! hak2

Tuesday, June 14, 2011

best2

mathluthfi new video....hahaha.....best2...mempunyai maksud2 yg mendalam....video nie bermaksud supaya artis2 Malaysia jgn la nk tiru2 K-pop nie...just like gula2 and 24/7 or MAX247, ah lantak la ape nmenya.....ape2 pon xkn sme punye lahhh.....
K-pop ade kualiti die yg tersendiri, n Malaysia pon sme...tp keep nk meniru jugak....hadoii......

janganlah memarahi mathluthfi ye....=) ur so cute handsome! hak3... i want nobody nobody but hang..! heeee~~~just be yourself!

Monday, June 13, 2011

sedih......

ouhhhh......no more free download.....

megaupload....i'll be missing u....hadoiii.....

Monday, May 30, 2011

errrrr

ouhhhh...... malu benarrr....grrrr.....
sampai org luar negara pon tau pasal nie........

click here

OMG......!

Thursday, May 26, 2011

tak suke la sakit gigi...hmm

ouhh......
sakitnye gigi.......
tadi nak jumpe dentist..
errr......aku paling seram jumpe dentist....
dulu mase sekolah menengah pon...
klu dentist datang...
mula la aku gelabah sorg2...
aku
pikir 44 kali ...
tapi kalau x jumpe gigi sakit...
hishhhh

then aku pegi la jugak....
tak sanggup sakit gigi nie....
merana hiduppp...

die pegang je mesin tu, mesin ape tah yang bunyi sangat xsedap didengar....
aku dh takottt......!!

tapi sekarang gigi dh okeyy.....
tak sakit dh..heeeeeee~~~


Monday, May 23, 2011

errrrrr...takot takot

semalam....aku dok dalam bilik sorang2...baik punya aku tengah tengok mentor......tetibe iklan......ok lagi....layan lah iklan tu.....dah la tv bukak punye la kuat.......

TIBE-TIBE.....!!!!

ada iklan movie karak........!!!! errr....maunye tak gelabah, aku dah la penakot...dok dalam bilik sorang2 pulak tu..huhuhuh..... time tu jugak lah remote tv nak main sembunyi2 dengan aku.....hahahaha.....punya la tekun mencari sambil menutup telinga....hak3.....bila iklan tu dah habis......baru aku jumpa....hayakkk... memang cari pasal betol la....

lepas tu, bile iklan je...aku akn tukar channel lain...untuk keselamatan.....hak2.....

ok..lepas tu terus tengok mentor.....aku rase la kan....dalam banyak2 peserta....iqa paling ada masa depan yg ceraaahhhh......sebab kan.....selalunye semua artis2 under KRU and ade kaitan dengan KRU mesti gempak punye laa....hahahahahhahaha....tol kan..? heeeeee~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


btw....even aku nie penakot tp still nak tengok cerite nie....hahhaha.....

Saturday, May 21, 2011

jom berkawad!!

hujung minggu berkawad dengan anak saudara aku....siang and malam...yeahhhh....sesi kejar mengejar seluruh rumah....dan vokal suara aku juga teruji, heheh, sebab asyik menjerit "aidillll jgn p kat situuuuu" "aidil, jgn keluar rumahhhh"...ahaha... hayok...memang tak dapat duduk diam walaupun seminit la budak niee.......hahha

teringin nak makan MCD......huhuhuh...dah lama tak makan.....haishhh.... rindu kat kengkawan....dah tak dapat tengok wayang sesama...uhuhuhu

Tuesday, May 17, 2011

malas malas

semenjak dua tiga minggu nie....aku malas nak bukak lappy.....tak tau la nape....tapi masa nak exam hari tu....semangat nak meng on9 kan diri punyela membuak2....hadoiii..... tapi sekarang bila exam dah habis...... hahaha....jangan kata nak on9 bukak lappy tengok movie pon dah jarang..... nampak sangat setan telah menjalankan tugasnya dengan menghasut aku untuk on9 time exam...!! errrggghhhh..... belog pon dh lama x hupdate....hohohoh fb pon dah lama x bukak.....hahaha...sampai kawan aku tanya....heeee~~

Monday, May 16, 2011

Alhamdulillah

akhirnya...dah bebass......result dah dapat...lega hati.....hohoho......
so sekarang makan tido plus berkawad dengan anak saudara aku.....heeee

by the way......group yg ala2 korea 24 : 7 tuh dh tukar nme....MAX 247..kite tunggu je la nnti mcm mne lagu diorg.....best or x....wee~~

Tuesday, May 3, 2011

KPOP MALAYSIA....??? ERRRR

Ahad minggu lepas....tetibe aku ade terjumpe sesuatu yang agak meloyakan tekak aku......errrr.....
FIRST MALAYSIAN K-POP GROUP...!! hadoiii...asal nak tiru2 niee... hayakk.....dengar macam ok lagi...tapiii....... bila aku tengok gambar diorg..... mak aii.... mengucap panjang den.....huhuhuh

group nie nme 24 : 7......jom kite tengok gambar2 diorg....nak tengok..... korunk suke ke...nak tersentap ke or nak muntah darah......hak3.....





errr....no komen.....aku speechless kot tengok gambar nieee......hadoiii..... macam g jer......adeyhhhhh

nie ha lagi satu........nie ala2 wonder girls malaysia la......diorg cakap bkn aku...hahaa..... nama group nie..... gula-gula......



so........hehehe.....ape perasaan anda setelah lihat semua2 nie......hohohohohoh

lalala

dalam banyak2, aku paling suke giler yang niee...!! hak3.......

Wednesday, April 27, 2011

-relaks-

haha....tengok video nie.....berdekah2 aku gelak.....hahahha....best...release tension.....weee...~~






malam di sebalik penyamaran



dah lama tak update blog...maklumlah nak periksa......tapi sekarang...hak3.....den dah merdekaaaa.....hohoho....boleh uat suka hati...cuti cuti cutiiiiii...........!!

so aku nak la update pasal malam dinner hari tu.....semua pakai dress cun cun.....lit lap lit lap..bling bling gituuu...dengan mask nya yg macam2 bentuk......aku..??? pakai seluar jeans je ponnn....mask warne putih.....tapi tak pakai sangat pon.....hohoho.....

and aku adalah orang yang paling awal sampai di hotel pearl view.......kitaorang uat dinner kat situ....ok la....makan sedap2 jugak.....diorang hias pon cantik2.....
and...benda gila yang aku buat..aku pakai heels....xpenah2 pakai heels....tetiba aku pakai....memang terkezut la kawan2 aku...hahhahah




kasut aku bukan but tu ek...yg sebelah tu...hahaha



Friday, March 25, 2011

hish.....suke la rosakkan movie

bengang betul laaa...dah berminggu2 aku tunggu nak tengok movie nie.....sekarang dah ade...tapi.....asal TV3 potong banyak sangat scene Movie Narnia niee......!!
terus xde mood nak tengok.....haishhh.....
banyak betul potongnya....ish.....
woooo....sakit hati!!!

tetiba je Edmund leh sampai kat istana White Witch....
mmg agak keterlaluan potongnya.....
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuh

Thursday, March 24, 2011

kelas malam yang sangat bosan

hari nie ade kelas malam...
kol 8:30 sampai pukul 10:30
org yang ulang alik mcm aku nie mmg bermasalah kalau ade kelas malam...
nak pegi dengan spe....

so, aku cuba pujuk mak untuk drive sendiri....
mak bagi....satu masalah dah selesai....

then, dalam perjalanan nak pegi.....
tersangat2lah ngokngek pabila ade orang yang jemurkan kain telekung pada waktu malam....
hampeh2...
terkejut aku dibuatnya...
dah la gelap kat situ....
mula la fikiran memikirkan benda2 yang menakutkan....
haishhhhh
agak lemah jantung disitu......

bile dah masuk kelas....tak de mende pon buat....
dengan mengantuk gilaaa.....
aku dok termenung jaa....
memikirkan cara untuk memberanikan diri masa nak balik nanti....hahaha

bila balik....seblum masok kampung...
aku call umah...
then ayah angkat....
aku : ayah, tin dah nak smpai umah nie...bukak pintu siap2 tin takot.....
ayah : ha, ok....

hahahahaha...penakut betul aku....

Thursday, March 10, 2011

tema yg menarik!!

waa....akhirnya tema untuk malam pra graduan dah tau....

wewitttt.....

masquerade!!

hak2....bertopeng2 la nanti.....
tak sabar pulak....
dah nak jadi macam cerite omputih dahh....
woooo.....bolehlah berangan2 sebentar....
hak3

nak pakai baju ape nie....hahaha.....
haishh...tu satu masalah jugak tuu......
pastu nak beli topeng macam mne pulak...?
semua soalan ini bermain di fikiran ku.....
kalau nak uat gila beli topeng atomen or power rangers...hak3

oh no......! tidak....aku dah plan... nak beli topeng cenggini ar.....hahahhahahah






Wednesday, March 9, 2011

study vs berbelog vs berpesbuk

esok ade quiz.....
whoaaaa..... malas nak study....
tadi dah study, tp kejap je....haha....
at least study gak kan.....hoho

tapi mase tengah membelek2 buku tuu....
mata kira tengok jam jee.....
pukul berape dh nie...
nak on9 jap g.....
hati memikirkan belog n pesbuk...
nak hapdate belog
dengan nak pesbuk dengan kengkawan.....
and and and....
nak tngk video matluthfi tu....haha....nak release tension....

study vs belog vs pesbuk.....
hahaha...comfirm la pesbuk yg menang....weee~~

ape2 pon aku sempat uat note tadi...hope boleh jawab besok....
and minggu konvo makin dekat...
hayokkkkk
tension2....
asal la aku kena ambik subjek usahawan nie...
tak pasal2 kene berniaga....haishhh
tak ade perasaan langsung nak jadi usahawan, apatah lagi nak berniaga.....
habis hujung minggu aku....
sabtu ahad.....
huhuhuhuhuhu......

>,<''

drama melayu vs drama korea....

disini saye bukan nak mengutuk drama2 melayu.....
actually saye pon tengok jugak drama melayu...
macam cerita ustaz amirul, asmara.....ok what cerita tu.....not bad ar kan.......

tapi....ade certain2 drama melayu nie yang aku tak boleh terima....
first, jalan crte die panjang sangat kot....dah melalot....
sebab tu malas nak tengok....

hayokkk......cube uat macam drama korea.....kebanyakkan drama korea.....paling banyak episode pon 25, tu pling banyak.... tapi standard selalunye 16 episode je....
jalan cerita die pon tak panjang and and and, ceritanya pon best2....hahahha

tapiii....bukan semua drama korea best..ade jugak yg tak best...but, peratus drama korea yg tak best tu agak sikit la.....i think la....only 5%..haha

video kat bawah nie adalah salah satu contoh senario yang selalu drama melayu guna....
tonton lah..... =)

Tuesday, March 8, 2011

semangat patriotik....!

sekarang nie aku semakin suka dengan lagu Satu Malaysia...
from Limkokwing University ........hahah

tiap2 hari dengar...memang bersemangat patriotik.....hahhahahah

nak dengar.....


nie lirik dia....haha

Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti


Dunia yang megah
Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama

Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia


Bermulanya sekarang
Perjalanan dilaksana
Seia sekata sehati dan sejiwa


Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati


Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat, oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

bedak aku pecahhhhhh

arghhh....baru je beli...dh pecah..thanks kepada aidil sebab pecahkan bedak chutin....! huh....arghhhh.......

kesian bedak akuuu.............
>,<''

mood aku terus menjadi bad se bad2 nya......
mula la aku tak mau cakap dengan sesiapa.....

hahahaha.......
untuk hilang kan bad mood....aku tngk movie hantu kak limah.....
weeeee~~~

Monday, March 7, 2011

lawak gilaaaaa.......hak2

semalam, abg ipar and kakak aku ade bagi tengok video nie......
tengok la dengan muka slamber je...
bila dah start, mak aiii.....
hahahhahaha......
boleh pulak die uat macam nie....hayokkkk....
ape2 pon lawak la, and bagus untuk menghilangkan tension




after that aku tengok yang nie pulak......
hahaha.....sorang2 pon menjadi laaa.......
best jugak......
tapi ape2 pon....
still tak boleh lawan......




RYAN HIGA~~~~~~TEEHEE~~





yang nie....amat2 lawak lawakkkk.... berdekah2 aku gelak.....hak3.......
XD...
he's so cute and adorable.......hahahha....
( from ryan higa : PS.This wasn't made out of hate. Why hate on someone just because he's successful? Not his fault.... )

Friday, March 4, 2011

habis sudahhhhh

akhirnya, minggu yang gila lagi teruk ini berakhir.....
fuhhh.....
macam2 konflik yang jadi, hadoiii...
sabor je laa.....
barulah diri terasa tenang.....
aman damai....
hahhahahah

and rase bersyukur sangat sebab pensyarah boleh terima tax com yang group kami buat...
alhamdulillah......
:)

Sunday, February 27, 2011

smart gila kasot niee...!!

waaa...smart gila kasut mcm nie.....
nak beli....ehem..... RM85..... not bad r kan...?
tunggu la nanti bru beli...sabar atin sabarrr......sekarang nie....beli ape yang perlu ja....hahahhaha



minggu audit and tax

setelah bertungkus lumus menyiapkan segala final projek yg agakkkk menyusahkan hidup ini, akhirnya hari yang ditunggu-tunggu telah tiba.....

minggu audit and tax...

minggu yang akan membuat hidup aku akn menjadi letih gilaaa.....
haiyoookkk....
minggu depan kott.....rabu, khamis , jumaat, sabtu.....!!

gilaaa.....
huhuhu......

ok, sabar2, lepas minggu nie habis.....
final projek for usahawan pulak....
kne berniaga nie....hadoyaiii.....

rancangan perniagaan pon tak siap lagi nie.....

Saturday, February 12, 2011

pabila aidil berkaca mata

nie anak saudara aku....
aku punya paksa dia suruh pakai spek...
susah nak ambik nie....ahahahha







Friday, February 11, 2011

exam tax gila susah!!!

hari ni saja aku ada dua exam
akaun and cukai....

pagi tu...exam akaun....
masa masuk dewan, gile sejukkkk....
dah la hari nie mendung semacam...
sweater pulak tak bawak.....
adeyhhh....
nasib baik dapat menjawab soalan dengan yakin bin confident nya...!!
ahahah
even soalan no 2 tak imbang...!! haishhhh

buat exam akaun dalam keadaan separuh beku....hahah
macam ade kat london pulak....
hohoho

then pegi pulak kelas BF ( Business Finance nama glamor BF..hehe)
pensyarah ade bagi homework semalam....
satu ape pon tak buat...
sebab....?
kene study akaun and cukai....
exam lagi penting dari homework....
kan3...??
heheh

lepas tuhhh....
berlari berkejaran pula....
untuk menjawab exam cukai.....
dengan hujan yang lebatnya....
dengan baju basah sebab kene hujan...
dengan dewan yang sejuk menggila....
jawab soalan dalam keadaan separuh sedar, kesejukan yang amat kritikal...
dengan soalan nya yang super duper susah.....!!!
hadoiiii
dugaan2....

keluar dewan.....huhuhuhuh....
semua muka kecewa gila....
tapi benda dah lepas....
lupekan2.....

just keep moving forward....!

Wednesday, February 9, 2011

kotak beracun yang memang beracun!!

hari nie aku g kelas awal sangat3 sebab nak cop tempat untuk aku n kengkawan.....
gabung kelas, then kelas bukannya besor mane pon.....
haishhhh

~~kelas berterusan sampai petang (rehat 2 jam je)~~

then mase kelas audit, aku n group aku kene bagi kuiz kat kawan2 tentang bab yang kami present hari tuu....
soalan sebenarnye senang.....tp oleh sebab kene uat dalam english...terus jadi susah..!!
hampeh tol...
lepas habis uat kuiz,
group 5 lak present.....
so far, ok...
then kitaorg main game.....
KOTAK BERACUN
kami satu kelas ingat kotak beracun yang macam biasa, tp rupenye lain dari yang lain....!! hadoiiiii.....
mase tengah past kan kotak, lagu berhenti dimainkan n kawan aku yang kena.....
macam biasa dia ambk la kertas yang dalam kotak tu...
tp bukan soalan yang kuar, tp nme student.....
so, student yang nmenye disebutla yang kena ambk soalan pastu jawab.....

n bukan soalan je yang ade denda pon ade sekali...!! adeyhhhh
nasib la spe yang kene denda tuuu...

aku...??
haaa....nasib baik kne jwb soalan....
fuh...
selamat2

tapi, kebanyakkn budak lelaki yang kena denda...
antara dendanya....
ketuk ketampi 15 kali....
lompat katak..
berselawat ke atas Nabi

tak terkecuali, budak perempuan pon kena....
uat bunyi kuda selama 20 saat....

n yang paling kesian kawan aku kne denda yang pling dahsyat
die kena ckap kat budak lelaki yang terpilih...
"saye dah lame admire kat awak" pastu uat flying kiss....
ahhahhhha
satu dewan gelak besar..!!

pastu kelas tamat....
sambung minggu depan...
nasib baik aku dh kena tdi....
selamat2...!!
hahah

Tuesday, February 8, 2011

25 random things about me



  1. Dilahirkan pd blan Disember......
  2. ambk lesen moto mse form 4.....lesen keta thun 2008 kot...kiki...lupa plak...
  3. disebabkan terlebih confident utk bwa keta, pernah terlanggar tiang di depan rumah hoho..tengoklaa...haha
  4. ske mkn mskn mak....tp ape2 pown mknan2 free mmg sedap......wee~~
  5. di sekolah menengah org pnggil sy katun (sbb ske tngk katun), toten ( xtau mcm mna diorg leh dpt nma nie...haishhhhh...)
  6. amat menyukai minyak cap kapak..yg nie mmg pelik!!....hahaha.....sy akn letakkn minyak cap kapak di tapak tangan dan lepas tuh akn bersalam-salaman dgn smua bdk kelas......budak yg sering menjadi mangsa saya... iza...!! ahhahah
  7. klu time perhimpunan di sekolah menengah, sy akn mengutip batu2 kecil dan letakkan di dlm poket kwn2 secara diam2.....jht tak..?? haha......iza lah yg selalu jdi mangsanya....
  8. time cikgu mengajar, sy dan ayen akn mkn di dlm kelas....tmbh2 mse kelas perdagangan...hoho
  9. berbeza dgn rye ( kwn sye)........sye nie hantu perfumes.....kih2.....
  10. x suka bersukan!!! serius...hohho
  11. ska mkn ice cream, kek.....
  12. amat pemalu.....kah3.......
  13. paling tak suka subjek membaca....
  14. sngt suka suka suka melukis........pnah melukis potret lee junki...tp x jdi...hahahah

  15. amat menyukai jus apple....
  16. penah hampir2 kena patuk dgn ular....(fobia smpai skng)
  17. sy pling malas menyimpan buku.......
  18. boleh menghadap lappy selama 6 jam tnpa henti....( sbb tu la kna pkai spek....haishhh)
  19. suka dgn bunga.....terutama lavender...
  20. xreti berenang......
  21. jarang marah org...tp klu sekali marah.....................siap r.....
  22. xska dgn org yg cepat panas baran...........
  23. suka drama n lagu korea.....
  24. suka tidoo......tmbh2 klu time hujan......kih3.......
  25. suka tonton crte hantu, even hanye tngk smbil tutup muka dgn tangan...haha

Monday, February 7, 2011

malas gila rini....


akibat daripada cuti seminggu ( Raya Cina ) hari ni malas gila nak bangun then g kelas... >,<''
dah la kna present! hadoiii.....



nasib baik jalan tak berapa jem....
bila dah sampai, halamak.....!!
ter awal la plak....
sorang pon tak datang lagi....
huhuh

then bila kawan2 dah datang...g plak bilik pensyarah nak ambk LCD....
kat dlm tuh, semua pensyarah cite sal jem je....haha

pastuh masuk la ke kelas and present....
dah habis.....

g kelas tax pulak....
satu mende pon tak paham.....hadoiii.... mcm mana nak jawab exam nie....huk3
rehat 2 jam....
ape lagi....
g pusat islam...... TIDO.....
sanggup x makan....hak3...
pastu g smbhyang Zohor......

2.15 p.m gerak g kelas usahawan....
yg peliknye, pensyarah smbang sal jdi suri rumah...
mmg x de kene mengene langsung dengan usahawan.....ahahaha...
kami pon layan je laa diaa.....tak layan crte die nnti...mengantok....
bile die dh terlalu melalot kat situ...
aku mule la main game dam bersama2 cik munirah....ahahhah....
aku kalah..!!! >,<''

then balik...uat keje tax, solat.....
pastu ahhaha.....


yang nie mmg x boleh blah....!
oleh sebab abang ipar aku bg kat aku crte anime SAILORMOON....aku layan crte tu smpai Maghrib......ahhahahahh.....
pastu stop untuk solat......

heeee~~~

Friday, February 4, 2011

suka suki



ini adalah beberapa keping gmbr yg aku ambik menggunakan kamera hp aku....
not bad la.....
awk tidak mengecewakan saya wahai hp.......hahaha
even, xdk kamera DSLR, tp still boleh ambk owh gmbr cenggini.....
so, jgn pandang rendah dekat kamera hp anda...!!
hee~~





cincin kakak aku pon aku rembat..haha........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...